Reseptit
Gluteeniton sienipiirakka
Sienipiirakka on syksyn klassikko, ja tämä sienipiirakka saa ruokaisuutta ja herkullista makua kotimaisista herkkusienistä. Piirakka onnistuu helposti gluteenittomana ja hurmaa taatusti monet!
Vuoan halkaisija: 25 cm
Pohja:
2 dl tattarijauhoa
1 dl riisijauhoa
2 rkl perunajauhoa
ripaus suolaa
5 rkl oliiviöljyä
noin 1 1/2 dl kylmää vettä
Täytteet:
1 rasia (200 g) kotimaisia sieniä
noin 70 g kotimaista baby-pinaattia
100 g murustettua fetajuustoa
Munamaito:
2 kananmunaa
3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
2 rkl tuoretta timjamia
suolaa & mustapippuria
OHJEET:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot ja suola isoon kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja vesi muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla hieman tahmeaa, mutta käsin muovailtavaa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täytteet.
- Huuhdo sienet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Jätä kuitenkin muutama kokonainen sieni koristelua varten. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sieniä tilkassa oliiviöljyä pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää pinaatti ja sekoittele se sienten joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Annostele täyte piirakkapohjan päälle ja murustele pinnalle fetajuusto.
- Riko kananmunat kulhoon ja vispaa joukkoon kauramaito. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on jähmettynyt ja piirakka on saanut hieman kullanruskeaa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja nauti sitten sellaisenaan tai vaikkapa salaatin kera!