Reseptit
Hurmaava talvisalaatti
Lehtikaali ja parsakaali sopivat mainiosti yhteen ja niistä valmistuu herkullisen rapea talvisalaatti. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi fetajuustoa tai sinihomejuustoa.
4-5 isoa lehteä lehtikaalia
jäävuorisalaattia
1 parsakaali
1 iso nippu tummia kivettömiä viinirypäleitä
100 g mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
1 dl kuivattuja taateleita (tai rusinoita)
hunajaista vinaigrettea
2 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
Hunajainen vinaigrette:
2 tl dijon-sinappia
½ sitruunan mehut
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa (tai vaahterasiirappia)
suolaa & mustapippuria
OHJEET:
- Leikkaa parsakaali hyvin ohuiksi siivuiksi. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali ja pilko se myös pieniksi suikaleiksi. Siirrä parsakaali ja lehtikaali isoon kulhoon.
- Puolita viinirypäleet ja oliivit. Pilko taatelit pieniksi paloiksi. Lisää viinirypäleet, oliivit ja taatelit salaatin joukkoon ja sekoita.
- Valmista vinaigrette. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa ja lisää sitten vinaigrette salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua hetken ajan. Viimeistele salaatti paahdetuilla cashew-pähkinöillä. Tarjoa ja nauti!