Kurkkuveneet sushin tapaan
24–30 kpl
- 2 kurkkua
- 2 dl puuroriisiä
- 6 dl vettä
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 tl sokeria
- 0,5–1 tl suolaa
- wasabia tai piparjuuritahnaa
- 300 g tuoretta lohifileetä
Tarjoiluun:
- soijakastiketta
Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele riisiä kylmän veden alla niin kauan, että huuhteluvesi ei ole enää sameaa. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Hauduta kypsäksi (15–20 minuuttia). Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana. Huuhtele kypsä riisi kylmän veden alla liian tärkkelyksen poistamiseksi. Sekoita riisiin etikka, sokeri ja suola.
Halkaise kurkut. Koverra siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa kurkunpuolikkaat 4–5 cm:n paloiksi. Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Muotoile riisistä soikeita pienen lihapullan kokoisia palloja kostutetuin käsin. Aseta jokainen pallo kurkkuveneeseen. Lisää riisin päälle pienen pieni nokare wasabia tai piparjuuritahnaa. Aseta päällimmäiseksi lohiviipale.
Tarjoa soijakastiketta pienestä, laakeasta astiasta, johon kurkkusushia voi kastaa kevyesti. Nauti sormin syöden tai puikoilla.