Paahdettu kotimainen salaatti pestolla
Tiesitkö, että rapea kotimainen salaatto sopii paahtamiseen? Paahdettu salaatti yhdistettynä kotimaisista raaka-aineista tehdyn peston kanssa on kevyt ja herkullinen lisuke.
4 pientä annosta 20 min
Ainekset
Pesto
1 valkosipulinkynsi
hyppysellinen sormisuolaa
1 kotimaisen basilikaruukun lehdet
30-40 g kovaa tai puolikovaa kotimaista juustoa
0,5 dl rypsi-, rapsi- tai auringonkukkaöljyä
Salaatti
kotimainen Cosmopolitan-, sydän- tai muuta rapeaa salaattia, pituussuunnassa puolitettuna
OHJE
1 Jos teet peston morttelissa, aloita murskaamalla valkosipuli yhdessä sormisuolan kanssa tahnaksi. Lisää sitten basilikanlehdet ja murskaa ne huolellisesti. Raasta joukkoon sitten juusto, sekoita ja lisää lopuksi öljy. Voit tehdä peston myös teho- tai sauvasekoittimella, jolloin kaikki ainekset voi soseuttaa kerralla.
2. Lämmitä paistinpannu tulikuumaksi korkeimmalla mahdollisella lämmöllä. Aseta puolitettu salaatti pannulle leikkuupinta alaspäin ja paina sitä pannua vasten
kädelläsi, jotta se saa tasaisen paistopinnan. Paista salaattia noin 3-4 min tai kunnes se on hyvin paahtunut, jopa hiiltynyt.
3. Tarjoile salaatti pestolla peitettynä ja viimeistele annos raastetulla juustolla.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.