Reseptit
Panzanella-salaatti
Panzanella on ihanan yksinkertainen mutta sitäkin maukkaampi salaatti. Herkulliset tomaatit pääsevät oikeuksiinsa, kun ne nautitaan yrttien, mozzarellan sekä paahdetun leivän kanssa. Salaatista saa kauniin, kun valitset siihen erilaisia ja eri värisiä tomaatteja.
3–4 annosta
3 kypsää tomaattia
250 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku
1 pss puhvelimozzarellaa
½ dl hienoksi pilkottua basilikaa
Paahdettu leipä
3–4 siivua esimerkiksi paahtoleipää
oliiviöljyä
Kastike
3 rkl oliiviöljyä
1–2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
OHJEET:
- Huuhdo ja pilko tomaatit paloiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Siirrä pilkotut tomaatit ja kurkut isoon kulhoon.
- Kuumenna laakea paistinpannu ja lisää pannulle reilusti oliiviöljyä. Revi leipäpalat pienemmiksi paloiksi ja kuullota paistinpannulla muutaman minuutin ajan, kunnes leivät saavat kullanruskean värin ja tuntuvat rapeilta. Siirrä sivuun hetkeksi.
- Valmista kastike. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka sekä suola ja mustapippuri pienessä kulhossa.
- Kaada kastike kulhoon tomaatin ja kurkun joukkoon. Lisää leipäpalat sekä pilkottu basilika ja sekoita. Revi lopuksi joukkoon mozzarella. Viimeistele tuoreella basilikalla ja ripauksella mustapippuria ennen tarjoilua. Tarjoa ja nauti!