Pihvisalaatti & salsa verde
Tämä maistuva ja ruokaisa salaatti sopii esimerkiksi lounaaksi tai brunssille.
2 annosta
20 min
Helppo
Salsa verde
puolikas valkosipulinkynsi
1-2 anjovisfileetä
0,5 ruukkua kotimaista basilikaa
0,5 ruukkua kotimaista lehtipersiljaa
loraus sitruunamehua
0,75-1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa
Salaatti
1 paistettu ja jäähdytetty pihvi, esim. kotimainen naudan ulko- tai sisäfilee, viipaloituna
1 kotimainen keräsalaatti
puolikas kotimainen kurkku
2 kotimaisen kevätsipulin vihreää osaa, viipaloituna
syötäviä kotimaisia kukkia
Ohje
1. Tee salsa verde soseuttamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
2. Levitä keräsalaatti isolle lautaselle ja asettele viipaloitu pihvi ympäri salaatin pinnalle. Tee kurkusta kuorimaveitsellä pitkiä nauhoja ja kääri ne rullalle ja asettele salaatin päälle. Viimeistele salaatti kevätsipulilla, syötävillä kukilla ja salsa verdellä.
Vinkki: reseptistä saa helposti kasvisversion korvaamalla pihvin haluamallasi korvikkeella.
Reseptin ja kuvan on tuottanut Tastery Foods.