Täytetyt tomaatit/Fyllda tomater
Kotimaisista tomaateista syntyy herkulliset täytetyt tomaatit, jotka maistuvat varmasti koko perheelle. Reseptistä saat helposti vegaanisen vaihtamalla jauhelihan ja juuston vegaaniseksi vaihtoehdoiksi.
4 annosta 30 min
Ainekset
4 isoa kotimaista tomaattia
suolaa
1 dl leivänmuruja
300 g naudan jauhelihaa
1 punasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
3 kotimaista lehtipersiljan oksaa, hienonnettuna
2 rkl kuivattua rakuunaa
1 rkl savupaprikaa
Viimeistelyyn
kovaa tai puolikovaa kotimaista juustoa
kotimaista lehtipersiljaa tai muuta suosikkiyrttiäsi
oliiviöljyä
OHJE:
1. Leikkaa tomaattien ”hatut” pois. Jos tomaatit eivät pysy tasaisesti pystyssä, tasaa myös niiden pohjat. Koverra tomaatit tyhjiksi kupeiksi veitsen ja lusikan avulla.
2. Hienonna poistettu keskusta ja sekoita leivänmurujen kanssa. Mausta seos suolalla ja jätä huoneenlämpöön.
3. Suolaa tyhjät tomaattikupit ja käännä ylösalaisin. Näin ylimääräinen neste valuu pois.
4. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus öljyä. Paista jauhelihaa muutaman minuutin ajan ja murustele se pieneksi käyttäen paistinlastaa. Mausta liha suolalla. Kun liha on ruskistunut, lisää punasipuli ja jatka paistamista pari min. Lisää sitten valkosipuli ja sammuta liesi.
5. Sekoita jauhelihaseos yhdessä tomaattileivänmurujen ja mausteiden kanssa kulhossa.
6. Kuivaa tomaattikupit talouspaperilla ja täytä ne. Kypsennä tomaatteja uunissa 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat hyvin kuumia.
7. Raasta sitten juustoa kuppien pinnalle ja laita myös tomaattien ”hatut” uunipellille. Gratinoi tomaatteja grillivastusten alla parin minuutin ajan kunnes juusto on sulanut. 8. Koristele tomaatit suosikkiyrteilläsi ja asettele ”hatut” tomaattien päälle. Viimeistele annos oliiviöljyllä.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Fyllda tomater
4 portioner
30 min
Lätt att tillaga
Ingredienser
4 stora tomater
Salt
1 dl brödsmulor
300 g nöt maletkött
1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 kvistar bladpersilja, finhackade
2 msk torkad dragon
1 msk röktpaprika
Garnering
Hård eller medelhård inhemsk ost
Bladpersilja eller andra av dina favoritörter
Olivolja
Tillagning
1. Skär av tomaterna ”hattar”. Om tomaterna inte hålls att stå upprätt, skär av botten. Gröp ur tomaterna med en kniv och en sked.
2. Finhacka tomaternas kärna och blanda tillsammans med brödsmulorna. Krydda blandningen med salt och ställ i rumstemperatur.
3. Salta de tomma tomatskålarna och vänd dem upp och ner. Då rinner överflödig vätska ur.
4. Värm upp ugnen till 180-grader. Hetta upp stekpannan på hög värme och tillsätt en skvätt olja. Stek maletköttet i ett par minuter och finfördela med hjälp av en stekspade. Krydda köttet med salt. Då köttet är brynt, tillsätt rödlöken och stek ännu i ett par minuter. Tillsätt sedan vitlöken och stäng av spisen.
5. Rör ner köttblandningen tillsammans med tomatbrödsmulorna och kryddorna i en skål.
6. Torka ur tomatskålarna med ett hushållspapper och fyll dem. Tillred tomaterna i ugnen i 5–7 minuter eller tills de är riktigt varma.
7. Riv sedan ost över skålarna och sätt också tomaternas ”hattar” på ugnsplåten. Gratinera tomaterna med grillmotstånd i ett par minuter tills osten smultit.
8. Garnera tomaterna med dina favoritörter och sätt på ”hattarna” på tomaterna. Toppa med olivolja.
Video är gjord av Tastery Foods.