Tomaatti-basilikapasta
Tästä reseptistä saat nopeasti neljän hengen arkiruoan. Ja mikä parasta se on täynnä makua ja hyviä ravintoaineita kotimaisista vihanneksista! Ruoasta saa helposti vegaanisen korvaamalla juuston vuustolla.
Valmistusaika: 20 minuuttia
- 250 g täysjyväspagettia
- 600 g kotimaisia pieniä tomaatteja (esim. Dunne, Favorino tai kirsikkatomaatti)
- 2 pnt kotimaista basilikaa
- 100 g kotimaisia siitakesieniä
- 2 kpl kotimaisia valkosipulinkynsiä
- 100 g pala kotimaista kypsynyttä juustoa (esim. cheddaria)
- 1-2 dl pastan keitinvettä
- 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
- voita ja öljyä paistamiseen
Keitä täysjyväspaghetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ota talteen 1–2 dl pastan keitinvettä.
Halkaise tomaatit. Hienonna basilika. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto.
Lisää pannulle voita ja öljyä ja kypsennä sieniä muutama minuutti. Lisää sitten valkosipulinkynnet sekä halkaistut tomaatit ja anna niiden juuri ja juuri lämmetä.
Lisää pannulla olevan seoksen sekaan 1 dl öljyä, suurin osa hienonnetusta basilikasta (jätä osa koristelua varten), pippuria, kypsä täysjyväspaghetti ja ¾ juustoraasteesta pannulle ja sekoita. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että olet tyytyväinen pastan kosteuteen. Anna kiehahtaa. Mausta ja lisää suolaa tarvittaessa.
Lisää pastan pinnalle loput juustoraasteesta ja koristele basilikalla.