Tomaatti-chilikeitto/Tomat-chilisoppa
Kotimaisesta tomaatista ja chilistä syntyy herkullinen keitto. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
2 annosta
Ainekset
5 isoa kotimaista tomaattia, puolitettuina
3 valkosipulinkynttä, kuorittuina
1 keltasipuli, kuorittuna ja puolitettuna
0,5 punainen chili, paloiteltuna
0,75 l kasvislientä
4 salvianlehteä
suolaa
Viimeistelyyn
salviaa, paahdettuna
crème fraîchea
kylmäpuristettua rypsiöljyä
OHJE
1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Pyörittele vihannekset öljyssä ja mausta ne kevyesti suolalla. Paahda vihanneksia uunissa noin 30 min.
2. Siirrä vihannekset tehosekoittimeen ja lisää kasvisliemi. Soseuta keitto sileäksi. Siirrä keitto kattilaan ja kuumenna se lähes kiehuvaksi.
3. Sillä välin pyörittele salvian lehtiä öljyssä ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat täysin kuivia ja rapeita. Tämä kestää noin 6 min.
4. Annostele keitto syville lautasille ja viimeistele lusikallisella crème fraîchea, rapealla salvialla sekä lorauksella rypsiöljyä.
Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods
Tomat-chilisoppa
2 portioner
45 min
Lätt att tillaga
Ingredienser
5 stora inhemsk tomater, skurna i halvor
3 vitlöksklyftor, skalade
1 gul lök, skalad skuren i halvor
0,5 röd chili, hackad
0,75 l grönsaksbuljong
4 salviablad salt
För garnering
salvia, rostad
crème fraîche
kallpressad rapsolja
Recept
1. Förvärm ugnen till 180 grader. Rulla grönsakerna i olja och krydda dem lätt med salt. Stek grönsakerna i ugnen i cirka 30 minuter.
2. Lägg grönsakerna i mixern och tillsätt grönsaksbuljongen. Mixa tills soppan är slät. Lägg soppan i en kastrull och ha på spisen tills soppan nästan kokar.
3. Rulla under tiden salviabladen i olja och stek dem i ugnen på 180 grader de är helt torra och krispiga. Detta tar cirka 6 minuter.
4. Servera soppan i djupa tallrikar och avsluta med en sked crème fraîche, krispig salvia och en klunk rapsolja.
Video är gjord av Tastery Foods.