Reseptit
Tomaatti-kanakeitto
Kotimaiset tomaatit maistuvat ihanilta lämpimässä kasviskeitossa. Voit halutessasi lisätä joukkoon desilitran pientä pastaa. Viimeistele maukas keitto runsaalla määrällä tuoreita yrttejä.
4 annosta
- 2 rkl oliivi-tai rypsiöljyä
- 500 g broilerinfileesuikaleita
- limepippuria myllystä maun mukaan
- ½ tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 4 lehtisellerin vartta
- 1 kotimainen paprika
- 100 g kotimaisia sieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½-1 punainen kotimainen chilipaprika
- 8 kotimaista tomaattia
- 1-2 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- 1 l vettä
- 2 kasvis-tai kanaliemikuutiota
- 2 dl makeita maissinjyviä
- yhden sitruunan mehu
- tuoretta kotimaista korianteria, timjamia tai oreganoa
OHJE:
- Kuumenna öljy kattilassa.
- Lisää broilerinfileesuikaleet ja kääntele, kunnes ne ovat saaneet väriä kauttaaltaan.
- Mausta limepippurilla ja suolalla.
- Hienonna sipuli ja leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi tai kuutioi paprika.Viipaloi sienet ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.
- Lisää ainekset kattilaan ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Puolita tomaatit ja poista kannat. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää joukkoon yhdessä laakerinlehtien, maustepippureiden ja veden kanssa.
- Lisää kasvis-tai kanaliemikuutiot ja makeat maissinjyvät.
- Anna kiehua 10-15 minuuttia.
- Purista joukkoon sitruunanmehua ja hienonna pinnalle tuoreita yrttejä.
- Tarkista maku.
Vinkki! Lisää joukkoon halutessasi 200 g sulatejuustoa ja anna sulaa joukkoon.