Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
- 1 pkt (400 g) pakastettua piirakkataikinaa
- 3 rkl (basilika)pestoa
- 150 g tuorevuohenjuustoa
- 0,5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 6–8 tomaattia
- 1 tl balsamietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
- (0,5 dl pinjansiemeniä)
- 1 tl rypsiöljyä
Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa. Taputtele taikina tasaiseksi halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan mielellään levätä jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta se ei paistettaessa vetäydy reunoilta. Pistele taikinapohja haarukalla ja taittele taikinareunojen tueksi alumiinifoliosuikaleet. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa alaritilätasolla 10 minuuttia.
Poista foliosuikaleet ja levitä pesto tasaisesti piirakkapohjalle. Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina ja tasoita. Ripottele pinnalle basilikaa ja valkosipulia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin muun täytteen päälle. Pirskota mausteeksi balsamicoa ja ripaus suolaa, rouhittua pippuria ja sokeria tai tilkka hunajaa. Lisää öljy mieluiten suihkepullosta tai varovasti tipoittain. Ripottele päälle halutessasi pinjansiemeniä.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Voit lisätä pinnalle koristeeksi tuoreen basilikan lehtiä ja mustia oliiveja. Tarjoa lisäksi raikkaita salaatinlehtiä. Jos käytettävissäsi on pieniä annosvuokia, voit paistaa jokaiselle oman tomaatti-vuohenjuustopiiraan.