Reseptit
Tulinen tomaattisalsa
Tulinen tomaattisalsa sopii vaikkapa nachojen dippailuun. Tarjoa myös tortillojen seurana.
- 10 tomaattia
- 1 iso sipuli
- 1 paprika
- 5-7 valkosipulinkynttä
- 1-3 tulistsa chilipaprikaa maun mukaan
- reilusti mustapippuria myllystä
- ½ dl sokeria
- 1 tl juustokuminaa
Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja poista kannat. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Puolita paprika ja poista siemenet. Kuori valkosipulinkynnet. Puolita chilipaprikat, mutta älä poista siemeniä. Laita ainekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Laita ainekset tehosekoittimeen ja lisää joukkoon reilusti mustapippuria, sokeria ja juustokuminaa. Jauha kastikkeeksi. Jätä halutessasi hieman sattumia. Tarkista maku.