Yrttimarinadi tofulle
Ei enää ikinä mautonta tofua! Valmistele aromikkaan yrttinen marinadi tunti ennen tofun paistamista.
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. persiljaa, basilikaa, timjamia, korianteria tai minttua – voit yhdistellä vapaasti)
1 rkl sitruunamehua (tuorepuristettu)
1 tl sitruunankuorta (raastettuna, pestystä sitruunasta)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl vaaleaa soijakastiketta tai ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Leikkaa tofu sopiviksi paloiksi, ja taputtele ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Kaada marinadi tofun päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mielellään 1–2 tuntia.
Tofu voidaan sen jälkeen grillata, paistaa pannulla tai kypsentää uunissa. Lopputulos on yrttinen, raikas ja aromikas!