Kuvassa on kurkkukeittoa valkoisessa kulhossa.

Tuo joulupöytään keveyttä kurkulla

Perinteiset suomalaiset jouluruuat ovat tunnetusti tuhteja. Kotimaisella herkullisella kurkulla joulupöytään saa raikkautta ja keveyttä. Kurkku sopii aterian kaikkiin osiin koristelusta jälkiruokaan. Jos haluat pysyä klassikkolinjalla, pilko sitä perinteisen vihersalaatin joukkoon.

Kurkku-lohitartar

Kurkku-lohitartar on tyylikäs tarjoiltava kalapöytään. Se voi olla sellaisenaan moussena tai tarjoilla ruisleivän palojen kanssa. Tartar sopii hyvin myös pikkujouluihin tarjoiltavaksi!

6 annosta

200 g kylmäsavustettua kotimaista lohta
yhden limen tai puolikkaan sitruunan puristettu mehu
½ keskikokoinen kotimainen kurkku
1 pieni punasipuli
200-300 g smetanaa
½ dl hienonnettua kotimaista tilliä
ripaus sitruuna- tai limepippuria

Ohje:

1. Hienonna kylmäsavustettu lohi veitsellä työlaudalla ja laita kulhoon.
2. Purista joukkoon limen tai sitruunan mehu.
3. Leikkaa kurkku pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi ja hienonna punasipuli.
4. Sekoita ainekset keskenään ja sekoita joukkoon smetana ja hienonnettua tilliä.
5. Mausta sitruuna-tai limepippurilla. Tarkista maku.

Vinkki! Lisää halutessasi joukkoon keitettyä, hienonnettua kananmunaa.

 

kuvassa on kaksi kurkkutartaria.

Raikas kurkkukeitto

Kotimaisesta kurkusta ja yrteistä saa taiottua herkullisen kurkkukeiton. Reseptin salaisuutena hunaja! Tarjoile keitto alkuruokana.

2 annosta
noin 15 min
Hyvin helppo

Ainekset

2 kotimaista kurkkua, paloiteltuina
0,5 ruukkua kotimaista basilikaa
0,5 ruukkua kotimaista tilliä
0,5 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl kotimaista hunajaa
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 sitruunan mehu
suolaa

Ohje
1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Varo, ettei keitto kuumene liikaa soseutuessaan.
2. Tarjoile keitto kylmänä, jogurtin, oliiviöljyn ja basilikan kanssa.

Videon ja reseptin on tuottanut Tastery Foods

 

Kuvassa on valkoisella keittolautasella kurkkukeittoa. Kuvan tausta on tumman sininen.

Kurkku-basilika -limonadi

Kurkku ja basilika muodostavat raikkaan liiton, jonka tuloksena on herkullinen limonadi. Tarjoile juoma makuhermoja kutkuttavana aperitiivina. Jos kaipaat joukkoon kuplia, laita sekään kivennäisvettä tai kuivaa kuohujuomaa.

Ainekset

2,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 kotimainen kurkku
kourallinen kotimaista basilikaa
6 sitruunaa puristettuna

1. Lämmitä vettä ja sekoita sokeri siihen. Jäähdytä jääkaapissa.
2. Soseuta kurkku ja basilika blenderissä. Laita siivilään ja valuta neste kunnolla talteen.
3. Sekoita sokerivesi, kurkku-basilikamehu sekä sitruunamehu sheikkerissä.
4. Tarjoile kylmänä ja koristele basilikanlehdissä ja sitruunalohkoilla.

 

Kuvassa on kaksi lasillista kurkku-basilika -limonadia.

Kurkkuruusu

Kurkkuruusut ovat kauniita, ja mikä parasta: syötäviä! Koriste ruusuilla kinkkutarjotin tai kalalautanen. Hävikkiä ei synny, kun koristeet voi napsia suuhun. Katso videolta kuinka kotimaiset kurkkuruusut tehdään:

Videon on tuottanut Tastery Foods

Tutustu muihin herkullisiin kurkkuresepteihin