Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Pohja:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
- 1 tl suolaa
- 1 dl kylmää vettä
Täyte:
- 500 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
- 1 purkki creme fraichea
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- suolaa, pippuria
- kuivattua valkosipulia myllystä
- chiliä (tuoretta tai kuivattua)
- hyppysellinen sokeria
- oliiviöljyä
- tuoreita yrttejä
- parmesaania raastettuna
Nypi jauhot, voi ja suola kulhossa ja lisää lopuksi vesi tai tee taikina yleiskoneella. Kääri kelmuun ja nosta puoleksi tunniksi jääkaappiin tai hetkeksi pakastimeen. Kauli jähmettynyt taikina hiukan piirakkavuokaa suuremmaksi kahden leivinpaperin välissä. Nosta vuokaan ja painele pohjalle ja reunoille. Laita päälle paistokuulia tai kuivia herneitä ja paista 200 asteessa (kiertoilmauunissa) n. 15 minuuttia. Ota piirakka uunista, poista päällimmäinen leivinpaperi. Tarvittaessa painele hiukan reunoja ja pistele pohjaa, mikäli se on kupruillut. Nosta uunin lämpö 220–225 asteeseen.
Levitä creme fraiche pohjalle, ripottele pinnalle hiukan suolaa, pippuria, hienonnettua tuoretta tai kuivattua chiliä ja valkosipulirouhetta sekä hiukan hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, rakuunaa, timjamia ja lehtipersiljaa tai korianteria. Murustele päälle vuohenjuusto. Viipaloi kirsikkatomaatit 3–4 osaan ja lado vuokaan. Ripottele hiukan suolaa ja hyppysellinen sokeria tomaattien päälle. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä. Paista piirakkaa vielä noin 15 minuuttia, kunnes se on kypsä ja tomaatit ovat saaneet hiukan väriä. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.