Hittireseptit alkavaan kesään

Tuoreet vihannekset ovat muodissa joka vuosi. Juuri nyt lautaselle kannattaa valita kotimaisia turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja kasviksia. Viljelijät ympäri Suomen pitävät huolen siitä, että tätä todellista lähiruokaa on saatavilla jatkuvasti.

Laita kurkku rohkeasti grilliin

Kurkku on ihana kesäpäivän raikastus, mutta se toimii yllättävän hyvin myös lämmitettynä. Kiinteä kurkku kestää grillausta ja saa puhtia maukkaista marinadeista. Yllätä mökkivieraasi tarjoamalla heille perunarieskoista rakennettuja tacoja, joiden päätähtenä on grillattu kurkku. Syötävät orvokit koristelevat annoksen herkullisiksi. Huomioithan, että kaikki orvokit eivät ole syötäväksi kelpaavia, lautaselle sopivat versiot löydät varmimmin kaupan heviosastolta.

Kurkkua voi kypsentää myös airfryerissa! Kaupungin kuumimmat parvekejuhlat saavat vauhtia mehevistä kasvishodareista, joihin tehdään kolme kurkkuaiheista lisuketta.

Salaatti kruunaa kesäpäivän

Pitkän talven jälkeen raikas salaatti tekee kesän. Hyödynnä sesongin tuoreet kotimaiset marjat sujauttamalla ne salaatin sekaan. Monen odottama kesäherkku on mansikka, joka on tässä salaatissa yhdistetty kvinoan ja fetajuuston kanssa. Basilikan- ja mintunlehdet sopivat ihanasti mansikan kesäisten aromien kera.

Kesäiseen salaattiin sopivat myös vadelmat ja kirsikat! Rouskuva salaattipohja saa marjojen lisäksi seurakseen helpon yrtti-jogurttikastikkeen.