Parhaat paprikareseptit! Neljä varmaa hittiä

Kotimaisen paprikan paras satokausi käynnistyy puutarhoilla toukokuun alussa. Kotimaisia paprikoita on saatavilla jonkin verran ympäri vuoden.

Hyödynnä tätä hurjasti C-vitamiinia sisältävää herkkua salaateissa, leivän päällä ja ruuanlaitossa! Keräsimme alle parhaita paprikareseptejä kevääseen.

Rapeat paprikacrostinit

Upean rapeuden uunista saavat crostinit ovat illanistujaisten vetonaula! Uunissa paahdettu paprika sopii ihanasti yhteen ricottajuuston ja tuoreen basilikan kanssa. Leipäset saavat mehevyyttä tuoreista tomaateista. Katso resepti täältä.

Täytetyt paprikat grillatun parsa-perunapaistoksen kera

Paprikasta saa mahtavan keväisen annoksen yhdistämällä sen parsan ja varhaisperunoiden kanssa. Klassiset täytetyt paprikat ovat helppo ja näyttävä ruoka vaikkapa grillin kautta mökkivieraille tarjottavaksi tai omaan arkiruokapöytään. Tutustu reseptiin täällä.

Muhammara-paprikatahna

Täyteläisen maukas tahna syntyy paahdetuista paprikoista, saksanpähkinöistä ja mausteista. Muhammara-tahna toimii hyvin vaikkapa grilliruuan parina, pitaleivän päällisenä, vihannesten kanssa tai tuhtina dippikastikkeena. Tallenna resepti täältä.

Täytetyt aamupalapaprikat

Nopeampi ja helpompi versio täytetyistä paprikoista on valmistaa ne pannulla tai uunissa munakkaan kanssa. Munakkaan sekaan voi heittää juustonjämät, yrttinipun loput ja haluamasi mausteet. Helppoa ja herkullista arkiaamuihin tai viikonlopun brunssille! Nappaa resepti täältä.