Joulukuusi pikkupasteijoista
Jouluinen välipala syntyy nopeasti valmiista voitaikinalevystä, pikkutomaateista ja juustosta! Resepti on helppo muokata vegaaniseksi vaihtamalla fetajuuston vetaan ja voitelemalla pasteijat vaikkapa kaurajuomalla.
- Voitaikinaa
- Pikkutomaatteja
- Fetaa
- Kurkkua, tomaatteja ja basilikaa koristeluun
- Kananmunaa voiteluun
Aloita leikkaamalla voitaikina neljään suorakaiteen malliseen palaan. Leikkaa myös feta siivuiksi. Kääräise kunkin taikinanyytin sisään pikkutomaatti ja fetaa, voit halutessasi lisätä myös basilikaa mukaan antamaan väriä. Sivele pikkupasteijat kiinni pienellä määrällä vettä ja voitele ne kananmunalla tai kauramaidolla ennen uunia.
Paista uunissa valmistaikinan paisto-ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä hetki ja asettele pasteijat isolle lautaselle hauskaan joulukuusen muotoon. Koristele valmis joulukuusi pienillä tomaateilla, piparimuoteilla painetuilla kurkkutähdillä ja basilikan lehdillä.