Kaakkois-Aasian kurkku-nuudelisalaatti
Herkullinen nuudelisalaatti sopii esimerkiksi sellaisenaan lounaalle. Salaattiin voi lisätä esimerkiksi kanaa tai tofua, jos haluat siitä vielä ruokaisamman.
2 annosta
noin 20 min
helppo
Ainekset
Kastike
1 pieni salottisipuli, hyvin pieneksi hienonnettuna
noin 2 cm pala inkivääriä, raastettuna
0,5 punainen kotimainen chili, hyvin pieneksi hienonnettuna
0,5 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
hieman alle 1 rkl soijaa
ripaus ruokosokeria
Salaatti
keitettyjä riisinuudeleita, keitettyinä ja sitten rypsi- tai seesamiöljyssä
pyöriteltyinä
kotimaista lempisalaattiasi, hienonnettuna
1 kotimainen kurkku, tikuiksi leikattuina
kotimaista thaibasilikaa
paahdettua sipulia
maapähkinöitä
Ohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Voit halutessasi ennen nesteiden
sekoittamista murskata salotin, chilin ja inkiväärin morttelissa hieman
voimakkaamman maun saavuttamiseksi.
2. Sekoita puolet kastikkeesta öljyttyjen kypsien nuudelien joukkoon ja
asettele nuudeleita kulhon keskelle.
3. Asettele sitten kurkkutikut ja hienonnettu salaatti nuudelien ympärille.
Lisää loput kastikkeesta vihannesten päälle. Viimeistele annos
paahdetulla sipulilla, maapähkinöillä ja thaibasilikalla.
Kuvan ja reseptin on tehnyt Tastery Foods.