Reseptit
Kesäinen salaatti vadelmilla ja kirsikoilla
Kesän hurmaavin salaatti syntyy runsaasta lehtivihreästä, kotimaisista marjoista sekä täyteläisestä yrtti-jugurttikastikkeesta. Voit kokeilla salaatissa erilaisia salaattilajikkeita makusi mukaan!
4–6 hengelle
- 1 romainesalaatti
- 1 lehtisalaatti
- 1 ruukku rucolaa
- ½ kurkku
- pari kourallista kirsikoita
- 250 g vadelmia
- ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä (tai muita siemeniä/pähkinöitä)
Yrtti-jugurttikastike:
- 2 rkl (vegaanista) majoneesia
- 4 rkl (kasvipohjaista) jugurttia
- 4 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hienoksi pilkottua minttua
- 2 rkl hienoksi pilkottua persiljaa
- suolaa ja mustapippuria
OHJEET:
- Valmista ensin kastike. Mittaa majoneesi, jugurtti ja sitruunamehu kulhoon. Lisää yrtit, suola ja mustapippuri ja sekoita. Anna vetäytyä hetken aikaa.
- Huuhtele ja kuivaa salaatit tarvittaessa. Revi salaatit ja rucola isoon kulhoon. Leikkaa kurkku pitkittäin kahtia ja poista pehmeä keskiosa. Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Lisää kurkut salaattikulhoon ja sekoita salaattiin noin 2/3 kastikkeesta.
- Poista kirsikoiden kivet ja leikkaa ne muutamaan osaan. Annostele salaatti laakealle tarjoiluastialle. Lisää kirsikat, vadelmat, paahdetut siemenet ja loput kastikkeesta. Tarjoile ja nauti!