Paprikatapenade
Paprikasta valmistat silkkisen tapenaden, tahnan, jota voit levittää patonkiviipaleille tai tarjota vaikkapa grilliruuan kanssa. Kotimaiset paprikat ja chilipaprika höystettynä kotimaisella ruukkulehtikaalilla tekevät makuelämyksestä ihastuttavan.
Paprikatapenade
3 punaista paprikaa
1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 chilipaprika
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
½ ruukkua ruukkulehtikaalia
Puolita paprikat ja poista siemenet.
Laita paprikat kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20-30 minuuttia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja ja siihen tulee ilmakuplia. Anna paprikoiden jäähtyä hetki ja kuori ne varoen.
Laita paprikat, rypsi- tai oliiviöljy ja kuoritut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Puolita chilipaprika ja poista siemenet. Laita paprika joukkoon ja lisää hieman suolaa ja mustapippuria myllystä. Laita joukkoon vielä hieman ruukkulehtikaalia. Jauha tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi tuoretta patonkia.