Täytetyt paprikat ja grillattua parsa-perunapaistosta
4–6 annosta
- 4 dl kypsiä ohrasuurimoita, riisiä, couscousia, spelttihelmiä tai ruishelmiä
- 100 g fetajuustoa tai tofu salaattijuustoa
- 2 isoa tomaattia
- ½ pieni kesäkurpitsa
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 kesäsipuli varsineen
- 1–2 tl kuivattua rakuunaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- 3 suurehkoa paprikaa
- 6 rkl juustoraastetta (maito- tai kasviperäinen)
Lisäksi:
- reilusti vettä + 1 tl suolaa
- 1–2 nippua parsaa
- noin 20 keskikokoista kypsää varhaisperunaa
- 3–4 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
- 2–3 valkosipulinkynttä
- suolaa myllystä
Valmista ensin täyte. Laita kypsät ohrasuurimot, riisi, couscous, spelttihelmet tai ruishelmet kulhoon. Hienonna joukkoon fetajuusto ja pieniksi kuutioiksi paloitellut tomaatit. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet ja kesäsipuli varsineen. Mausta seos rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi ja täytä täytteellä. Ripottele jokaisen pinnalle ruokalusikallinen juustoraastetta. Laita öljytylle grilliparilalle kuumaan grilliin tai grillaa alumiinisessa grillivuoassa.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola. Kuori parsat kevyesti ja poista kannat. Leikkaa halutessasi paloiksi. Laita parsat kiehuvaan veteen hetkeksi ja valuta parsat, joissa on vielä puruvastusta. Paloittele kypsät varhaisperunat lohkoiksi tai puolikkaiksi ja laita yhdessä parsapalojen kanssa grillivuokaan. Valuta päälle öljyä. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja rouhi mausteeksi suolaa myllystä. Grillaa välillä sekoitellen, kunnes ainekset ovat saaneet väriä.
Tarjoa grillattujen paprikoiden kanssa.
Vinkki! Viipaloi avomaankurkkuja puolikas kurkku ruokailijaa kohden. Hienonna joukkoon tilliä ja valuta päälle hieman väkiviinaetikkaa. Sekoita joukkoon ripaus sokeria. Voit käyttää osan täytteestä myös tomaattien täytteenä.