Tonnikalapizza
Rapeapohjainen pizza valmistuu paistokiven päällä, jota voi käyttää niin grillissä kuin uunissakin. Voit toki valmistaa pizzan myös uunipellillä.
2 kpl
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl rypsi-tai oliiviöljyä
Tomaattikastike:
- 2 valkosipulinkynttä
- 6 keskikokoista kotimaista tomaattia
- ½ ruukkua oreganoa tai basilikaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Täyte:
- 200 g mozzarellaraastetta
- 2 prk tonnikalapaloja (MSC-sertifioutu!)
- valkosipulia maun mukaan
- 200 g kotimaisia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot ja öljy vaivaten. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Laita pizzakivi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 -asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet. Laita ne tehosekoittimeen tomaattien kanssa. Lisää oregano tai basilika, suola ja mustapippuria. Jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse taikinasta pyöreä pizzapohja ja laita se kuumalle pizzakivelle. Levitä pinnalle puolet tomaattikastikkeesta. Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja valutettua tonnikalaa, sekä hienonnettua valkosipulia. Lado päälle puolitetut miniluumu-tai kirsikkatomaatit.
Paista 250 -asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta.Valmista toinen pizza samalla tavalla. Laita halutessasi täytteeksi esimerkiksi kinkkua ja ananasta tai kypsennettyä broileria ja paprikaa suikaleina.