Tzatziki-leivokset
Ihanat kesäleivokset valmistat jogurtista, tuoreesta mintusta ja kurkusta. Voit valmistaa tämän myös halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaan kakuksi.
Tzatziki-leivokset 5-6 annosta
1 1⁄2 kotimaista kurkkua
9 dl maustamatonta jogurttia
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
1⁄2 ruukkua minttua
6 liivatelehteä
1⁄2 sitruunan mehu
Lisäksi:
5-6 isoa paahtoleipäviipaletta
Kostutus:
1 dl kasvislientä
Koristeluun:
200 g fetajuustoa
tuoretta minttua tai basilikaa
viininsuolaheinää
100 g kotimaisia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä
Raasta kurkku hienolla raastinterällä ja purista siivilässä ylimääräinen neste pois.
Sekoita joukkoon maustamaton jogurtti ja hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja hienonnettua minttua.
Tarkista maku.
Ota leivosmuoteilla kuviot paahtoleipäviipaleista.
Mikäli käytät irtopohjavuokaa, vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.
Laita leipäviipaleet vuokien/vuoan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin noin 5-10 minuutiksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa tzatzikitäyte kostutettujen leipäpalojen päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön