Ajankohtaista
Kasvihuonetuotteiden ilmastovaikutukset
Kasvihuoneala selvitti ensimmäisenä toimialana Suomessa keskeisten kasvihuonetuotteiden hiilijalanjäljen vuonna 2013. Tutkimus uusittiin kasvihuonevihannesten osalta vuonna 2019.
Energiankäyttö kasvihuoneissa
Kasvihuoneviljelyssä pyritään aina tuotantopanosten mahdollisimman tehokkaaseen ja tarkkaan hyödyntämiseen, oli kyse sitten lämmöstä, valosta, ravinteista tai vedestä.
Tutustu yrtteihin monipuoliseen valikoimaan
Kotimaisten yrttien valikoima on laaja. Tuoreita yrttejä voi käyttää ruokaan kuin ruokaan. Tutustu koko valikoimaan.
Turvalliset ja terveelliset tuotteet
Suomalaiset kasvihuoneviljelijät noudattavat tarkasti viranomaisten määrittämiä ehtoja kaikessa toiminnassaan. Useimmat puutarhayritykset kuuluvat jonkin laatujärjestelmän piiriin, jossa arvioidaan tuotantoa tiettyjen tuoteturvallisuuteenkin liittyen kriteerien osalta.
Sukupolvelta toiselle
Keskiverto suomalainen kasvihuoneyritys on pieni tai keskisuuri yritys, jonka viljelypinta-ala on noin 3 400 neliömetriä ja joka työllistää yrittäjäperheen.
Jopa kymmenessä minuutissa kauppaan
Suomalaisten vihannesten kuljetusmatkat pysyvät lyhyinä: matka tilalta kauppaan saattaa hurahtaa jopa alle kymmenessä minuutissa.
Jäljitettävyys takaa turvallisuuden
Kotimaiset kurkut, tomaatit, paprikat sekä salaatit ja yrtit ovat kaikki jäljitettävissä puutarhalle saakka.
Salaattia kolmessa sukupolvessa
Pöydän ääressä istuu kolme sukupolvea. Ikäeroa nuorimman ja vanhimman perheenjäsenen välillä on 55 vuotta, mutta kaikkien sormet ovat yhtä lailla mullassa.
Monipuoliset erikoistomaatit
Erikoistomaattien erilaiset muodot, maut, värit ja käyttöominaisuudet viehättävät, ja niiden avulla haetaan myös vaihtelua perinteisiin ruoanlaittotapoihin ja resepteihin.
