Loppukesän lohturuokaa – neljä ihanaa reseptiä

Kesän raikkaan ruokavalion jälkeen tekee mieli taas lämpöisiä ruokia ja lohdullisia, syviä makuja. Ota nämä neljä reseptiä inspiraatioksi kauppalistaa varten, ja arkiruokailuja on helpompi lähestyä!

Kesäkurpitsapitsat

Tuoreita vihanneksia ei kannata unohtaa syksylläkään. Maukkaat kasvihuonevihannekset ovat sesongissa ympäri vuoden ja juuri nyt niiden rinnalla loistaa esimerkiksi kotimainen kesäkurpitsa. Nämä pitsaset kootaan kesäkurpitsasiivujen päälle. Kokeile ainakin kirsikkatomaatteja ja lisää oman makusi mukaan proteiinia tai muita vihanneksia. Löydät reseptin täältä.

Tomaatti-lehtikaalikeitto

Upean umamisia makuja yhdistävä keitto maistuu herkulliselta parin päivän jääkaappisäilytyksen jälkeenkin. Keitto sisältää hyvää tekeviä ja vitamiinipitoisia tomaatteja, paprikaa, lehtikaalia sekä chiliä. Tätä reseptiä kelpaa tarjota vegaaneille ja viljatuotteita välttelevillekin. Katso ohje täältä.

Yrttipestopasta

Itsetehtyä pestoa varten kannattaa kaivaa tehosekoitin keittiön kaapista. Pesto sopii mainiosti niin pastaan kuin leivällekin, tai vaikkapa kastikkeeksi grillatuille kasviksille. Kannattaa tehdä siis kerralla iso satsi! Pääset reseptiin käsiksi täältä.

Gluteeniton sienipiirakka

Sieniruuat kuuluvat monella loppukesän ja alkusyksyn rakkaisiin rutiineihin. Piirakka onnistuu helposti gluteenittomana ja sopii siten monenlaiseen herkkupöytään! Tallenna resepti täältä.