Fermentoidut tomaatit
Fermentointi on perinteinen tapa säilöä ruokaa. Se on tällä hetkellä myös todella trendikästä! Nappaa tästä helppo ohje fermentoida tomaatteja.
5-9 päivää
Hyvin helppo
Ainekset
haluamasi määrä kotimaisia tomaatteja
2 % suolaliemi (esim. 1 kg vettä ja 20 g suolaa)
Ohje
1. Tee tomaatteihin pienet ristiviillot niiden päätyihin. Siirrä tomaatit purkkiin.
2. Tee sitten suolaliemi sekoittamalla vesi ja suola keskenään. Kaada suolaliemi tomaattien päälle niin, että ne kaikki peittyvät veden alle. Jätä purkin kansi hieman raolleen ja jätä tomaatit fermentoitumaan huoneenlämpöön 5-9 päiväksi. Jos haluat sulkea purkin kannen, availe purkkia kuitenkin päivittäin, jottei hiilidioksidi pääse kertymään purkin sisälle. Tarkkaile tomaatteja päivittäin 3. päivästä alkaen, jolloin käyminen on päässyt jo vauhtiin.
3. Ei ole olemassa absoluuttista hetkeä, jolloin tomaatit ovat parhaimmillaan – seuraa omaa maku- ja hajuaistiasi. Fermentoidut tomaatit maistuvat hieman happamilta, umamisilta ja suolaisilta.
Vinkki: Jos sinulla on vakuumikone, voit fermentoida tomaatteja myös vakuumissa. Tällöin et tarvitse lainkaan vettä ja voit suoraan mitata 2 % suolaa suhteessa tomaattien painoon. Sekoita suola ja tomaatit keskenään huolellisesti, siirrä vakuumipussin, poista ilma ja jätä huoneenlämpöön 5-9 päiväksi. Pussia kannattaa availla silloin tällöin, sillä liiallisen hiilidioksidin kertyessä sen sisälle, pussi saattaa räjähtää!
Kuvan ja reseptin on tuottanut Tastery Foods.