Reseptit
Gnocchivuoka leipäjuustolla
Gnocchivuoka on täydellinen arkiherkku: vain muutama raaka-aine, nopea valmistus ja uuni hoitaa loput. Sillä aikaa ehdit vaikka kattaa pöydän tai loihtia kylkeen vihersalaatin.
- 500 g gnoccheja (pakaste tai tuore)
- 300 g tuoreita tomaatteja pilkottuna
- 2 dl tomaattikastiketta, katso resepti täältä
- 150–200 g leipäjuustoa
- kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- öljyä vuoan voiteluun
Valmistus:
-
Lämmitä uuni 200 °C. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
-
Keitä gnocchit paketin ohjeen mukaan, valuta hyvin.
-
Sekoita kulhossa gnocchit, pilkotut tomaatit, tomaattikastike, valkosipuli, suola ja pippuri.
-
Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste tai viipaleet tasaisesti.
-
Paista uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kullanruskean pinnan.
-
Ota vuoka uunista, ripottele päälle tuore basilika ja tarjoile heti.
Vinkki! Jos haluat lisää potkua, pilko mukaan tuoretta chiliä.