Välipalaleivät neljälle
Kotimaisesta tomaatista saa tehtyä herkulliset välipalaleivät kädenkäänteessä. Tomaatin lisäksi leipien välistä löytyy tomaatin suosikkikaverit eli mozzarella ja kotimainen basilika!
Ainekset
8 viipaletta paahtoleipää
2 isoa kotimaista tomaattia
1 ruukku kotimaista basilika
200 g mozzarella-juustoa
Rypsiöljyä
Sormisuolaa
Ohje
1. Leikkaa pestyt tomaatit ohuiksi siivuiksi.
2. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi
3. Valuta rypsiöljyä teelusikalla ohuesti leipäsiivujen päälle.
4. Ota neljä viipaletta leipää ja lado niiden päälle tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa.
5. Ripottele tomaatin ja mozzarellan päälle hyppysellinen sormisuolaa
6. Laita toiset leipäviipaleet tomaattileipästen kanneksi
7. Leikkaa leivät kolmioksi.
Resepti on osa Puhtaasti kotimaisen 7-luokkalaisille tarkoitettua opetusmateriaalia. Materiaalit voit ladata osoitteesta: https://puhtaastikotimainen.fi/opetusmateriaalit/