Reseptit
Lempeän vihreä versopasta
- 1 salottisipuli
- 1 rkl auringonkukkaöljyä
- 4 dl kauramaitoa
- 2 tl currya
- ¼ tl suolaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 rasia versoja, esim. Parsakaali Silmusalaattia
- 400 g täysjyväspagettia
- 1 kesäkurpitsa
- 100 g juustoa
Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia kattilassa hiljaisella tulella 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon curry ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kauramaito ja kiehauta. Laita kastike blenderiin ja lisää joukkoon puolet versoista, suola ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada takaisin kattilaan odottamaan. Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sillä välin kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Lämmitä kastike varovasti ja kun spagetti on valmis, sekoita keskenään kesäkurpitsasuikaleet, loput versoista, spagetti ja kastike. Tarjoa spagetti juuston kera.