Haasta ruokaostoksesi Suomalaisen ruoan päivänä 4.9.
Alkusyksyn arkeenpaluu ja viikottaiset kauppareissut saavat käymään tutun kierroksen lähikaupassa ja poimimaan helpot vakiotuotteet ostoskoriin. Kaupassa asioidessa ei välttämättä aina ole aikaa miettiä syvällisemmin valintojen taustoja – lyhyt hetki tämän tekstin äärellä Suomalaisen ruoan päivän kunniaksi kuitenkin kannattaa!
Lähiruoassa ravintoaineet mukana
Kun ostoskoriin valikoi kotimaista, lähellä tuotettua ruokaa, on se kulkenut vain lyhyen matkan tuottajalta kauppaan. Parhaimmillaan tuore kasvihuonevihannes on kaupassa jo poimintapäivänä!
Syksyn pöpöjä vastaan voi kamppailla esimerkiksi alkusyksyllä huippusesongissa olevalla kotimaisella paprikalla. Jo puolikas paprika täyttää helposti aikuisen koko päivän C-vitamiinitarpeen.
Turvallisia vihanneksia kotimaisilta viljelijöiltä
Suomalaiset, valvotuissa kasvihuoneoloissa viljellyt elintarvikkeet ovat maailman puhtaimpia ja turvallisimpia. Tomaatti on tomaatti, kurkku on sitä mitä sanotaan ja salaatit ja yrtit tuoreen terhakoita ja puhtaita.
Kotimaisessa viljelyssä käytetään aina puhtaita vesilähteitä, joiden laatua seurataan säännöllisesti. Hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota tuotantoketjun joka vaiheessa – myös sadonkorjuun ja pakkaamisen aikana. Jokainen kotimainen kasvihuoneessa viljelty vihannes on jäljitettävissä kuluttajalta puutarhalle.
Bongaa tuotteesta Sirkkalehtimerkki
Sirkkalehtimerkki on helppo tae tuotteen kotimaisuudesta. Sen alla saa viljellä vain ykkös- tai ekstraluokan tuotteita, joten laatu on aina varmistettu puolestasi. Sirkkalehtimerkki onkin ainut tunnus, joka takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden. Sitä kannattaa ensi kerran kauppareissulla bongailla ostoskoriin niin tomaattilaarin kyljestä, kurkkukääreestä, paprikapussista kuin salaatti- ja yrttipakkauksestakin.
Valitsemalla Sirkkalehtimerkillä varustettuja tuotteita, varmistut myös siitä, että viljelijät noudattavat kaikkia ulkoisella auditoinnilla valvottavia turvallisuus- ja hygieniaohjeita.