Kuvassa on tomaatti mustalla pöydällä.

Tomaattien kalttaus – näin onnistut helposti

Oletko miettinyt miten tomaattikeitosta saisi samettisemman? Salaisuus on tomaattien kalttaamisessa! Kalttaamisella tarkoitetaan kuorien irrottamista keittämällä. Kalttaaminen on helppoa ja nopeaa. Katso alta video, miten se tehdään:

Kirjalliset ohjeet tomaattien kalttaukseen:

Ainekset

tomaatteja
kiehuvaa vettä
jääkylmää vettä

Ohje

1. Laita suuri kattilallinen vettä kiehumaan.
2. Tee tomaattien pohjaan ristiviilto. Älä leikkaa syvälle tomaattiin.
3. Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin 15 sekunniksi ja siirrä ne sitten välittömästi jääveteen.
4. Nyt tomaattien kuori irtoaa hyvin helposti!

Videon ja ohjeen on tuottanut Tastery Foods.