Ihanimmat keitot talveen
Alkuvuoden pakkaspäiviin sopii täydellisesti lämmittävä keittoateria. Hiihtolenkin, ulkoilun tai vaikka kotijumpan jälkeen on ihanaa käpertyä viltin alle nauttimaan höyryävän lämmintä keittoa. Sosekeiton etuna on se, että se suorastaan paranee vanhetessaan: maut tiivistyvät seuraavan päivän annokseen.
Katso alta parhaat vinkit talvisiin soppiin:
Tomaattikeitto yrttikrutongeilla
Tämä ihanan lämmittävän keiton upea väri syntyy tomaateista ja porkkanasta. Annos saa mehevää makua valkosipulista ja tuoreesta chilistä. Itsetehdyt krutongit taipuvat leipäpussin jämistä, ne kypsyvät kätevästi paistinpannulla keiton hautuessa.
Kasvissosekeitto yrteillä ja versoilla
Keittolounaaseen saa kesän makua yhdistämällä siihen tuoreenvihreitä yrttejä ja versoja! Vihreät herkut säästetään keiton päälle ripotteiksi, jotta niiden hyödylliset ominaisuudet eivät haihdu kiehumisen mukana pois. Perus kasvissosekeittopohjaa voi varioida sen mukaan, mitä vihanneksia kotoa löytyy.
Siitakesienikeitto
Kotimaisista laadukkaista sienistä syntyy upean umaminen keitto. Keitto kruunataan kuohukermalla, ja maistuu hienommankin menun alkuruokana.
Täyteläinen tomaattikeitto
Tämän tomaattikeiton täyteläisen maun salaisuus on sulatejuustossa. Voissa pyöräytetyt herkkusienet toimivat herkullisina ripotteina lempeän keiton parina.
Keiton kaveriksi tuoretta leipää!
Mehevä rosmariini-juustoboston, lempeät lehtikaalisämpylät tai suolaiset kasvismuffinit viimeistelevät keittoaterian ruokaisaksi. Ihanat lämpimäiset kypsyvät samalla uuninlämmityksellä paahdettujen vihannesten kanssa.