Hyvän olon ruokaa kaikille ruokavalioille

Laaja ja monipuolinen reseptipankkimme sisältää lukuisan määrän herkullisia ohjeita myös erityisruokavalioita noudattaville. Reseptejä löytyy niin viljoja välttelevälle, maidotonta ruokavaliota noudattavalle, ilman lihaa aterioivalle tai vegaanillekin.

Reseptejä selatessa kannattaa rajata hakua sen mukaan, etsiikö gluteenitonta, maidotonta tai vegaanista syötävää! Kokeile esimerkiksi näitä:

Pitsat kesäkurpitsapohjalla

Näiden herkullisten pitsojen pohja ei turvota vatsaa, eikä sitä tarvitse valmistaa päivää ennen leipomista! Kesäkurpitsapitsat on muunneltavissa helposti myös vegaanisiksi, kun käyttää täytteessä kasvipohjaista vuustoa.

Vegaaninen paahdettu paprikakeitto

Uunissa paahtamalla vihanneksiin saa upeaa makua. Tämän maukkaan keiton täyteläisyys syntyy kookosmaidolla. Lisää lämmittävyyttä kaipaava voi lisätä mukaan myös chiliä!

Gluteeniton sieni-kasvislasagne

Tämä herkullisen mehevä lasagne toimii niin gluteenittomille kuin kasvissyöjillekin. Kotimaisten herkkusienten sesonki on kaupassa aina, riippumatta vuodenajasta. Tomaattimurskan voi korvata myös tuoreilla tomaateilla tai helpolla itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Gluteeniton tomaatti-fetapiirakka

Tämä suolainen piirakka mehevöityy lisäämällä joukkoon monipuolisesti kotimaisia tomaatteja! Erimuotoiset ja -väriset tomaatit tuovat piirakkaan hauskaa vaihtelua. Suolainen piirakka on helppo viedä mukana illanistujaisiin, ja valitsemalla lisäksi vegaanisen version fetajuustosta, on useimmat ruokarajoitteet huomioitu.

Tomaatti-hummusleivät

Nämä leipäset ovat verraton tarjottava iltateen kanssa tai välipalana isollekin porukalle. Kikhernepohjaiset, vegaaniset leivänpäälliset ovat maukkaat ja yllättävän ruokaisat. Hifistelijät voivat leipoa leivänkin itse: vaikkapa lehtikaalia sisältävät sämpylät tai gluteenittoman mehevän tomaattifocaccian.