Parhaat leipäideat viikon joka päivälle

Maailman leipäpäivää vietetään tänään 16.10. Erilaiset leivät täytteineen kuuluvat monen perheen ruokapöytään niin arjessa kuin juhlassakin. Kotimainen tomaatti, kurkku, salaatti ja paprika ovat lyömättömiä leivänpäällisiä, mutta itse leivän tekeminen on myös helppoa! Esittelemme alla seitsemän vastustamatonta leipäideaa – tämän viikon joka päivälle!

Maanantai: Tunaleivät ilman tonnikalaa

Nämä ruokaisat herkkuleivät kelpaavat vaikka lounaaksi töihin tai alkuviikon eväsretken koriin. Tonnikalatahnasta inspiraationsa saanut levite on kokonaan kasvispohjainen. Herkulliset täytteet viimeistellään tomaatein, salaatein ja paprikoin.

Tiistai: Lehtikaali-fetasämpylät

Nämä leivät valmistuvat vaivattomasti ilman taikinan vaivausta vaikkapa saman aamun aikana. Tiistai nousi juuri viikonpäivien lempparien joukkoon. Lehtikaali ja feta antavat sämpylöille makua ja rakennetta. Ohje on gluteeniton, joten se sopii monenlaisille ruokavalioille. Nappaa sämpylöiden ohje täältä!

Keskiviikko: Maistuvat rieskat perunamuusin jämistä

Perunarieskoja varten kannattaa valmistaa ylimääräistä perunamuusia! Nämä herkulliset rieskat saavat makua tuoreista yrteistä. Suussasulava herkku, joka kaipaa päälleen vain sipauksen hyvää margariinia tai voita.

Torstai: Bostonkakku suolaisennälkään

Vuoassa valmistuva, valloittava boston maustetaan nyt aromikkaalla rosmariinilla! Tuorejuusto ja kirveli viimeistelevät makupaletin. Kokeile ja ihastu rosmariini-juustobostoniin.

Perjantai: Valloittava focaccia

Tämä italiasta inspiraationsa saanut focaccia-leipä kuorrutetaan kotimaisilla mehevän maukkailla kirsikkatomaateilla. Ihan paras aloitus viikonlopulle! Resepti on gluteeniton.

Lauantai: Hummusta ja tomaattia leivälle

Nämä leivänpäälliset kruunaavat lauantaibrunssin! Ihanan mehevä makumaailma yhdistelee maukasta tahinia raikkaaseen sitruunaan ja maukkaisiin yrtteihin. Varaa näitä hummus-tomaattileipäsiä reilusti brunssipöytään.

Sunnuntai: Punajuuri yllättää leivissä

Nämä leivät piristävät viikon viimeistä päivää väri- ja makumaailmallaan. Herkullisen runsaat täytteet takaavat, ettei näiden pitaleipien jälkeen jää nälkä.

 

Leipäkokeilujen jälkeen voi siirtyä vaikka suolaisiin piirakoihin. Tutustu koko laajaan reseptiarkistoomme täällä!