Ihanimmat keitot talveen

Alkuvuoden pakkaspäiviin sopii täydellisesti lämmittävä keittoateria. Hiihtolenkin, ulkoilun tai vaikka kotijumpan jälkeen on ihanaa käpertyä viltin alle nauttimaan höyryävän lämmintä keittoa. Sosekeiton etuna on se, että se suorastaan paranee vanhetessaan: maut tiivistyvät seuraavan päivän annokseen.

Katso alta parhaat vinkit talvisiin soppiin:

Tomaattikeitto yrttikrutongeilla

Tämä ihanan lämmittävän keiton upea väri syntyy tomaateista ja porkkanasta. Annos saa mehevää makua valkosipulista ja tuoreesta chilistä. Itsetehdyt krutongit taipuvat leipäpussin jämistä, ne kypsyvät kätevästi paistinpannulla keiton hautuessa.

Kasvissosekeitto yrteillä ja versoilla

Keittolounaaseen saa kesän makua yhdistämällä siihen tuoreenvihreitä yrttejä ja versoja! Vihreät herkut säästetään keiton päälle ripotteiksi, jotta niiden hyödylliset ominaisuudet eivät haihdu kiehumisen mukana pois. Perus kasvissosekeittopohjaa voi varioida sen mukaan, mitä vihanneksia kotoa löytyy.

Siitakesienikeitto

Kotimaisista laadukkaista sienistä syntyy upean umaminen keitto. Keitto kruunataan kuohukermalla, ja maistuu hienommankin menun alkuruokana.

Kuvassa on valkoisella lautasella siitakesienikeittoa. Lautasen vieressä on lusikka, liina ja raaka-aineita. Kuvan tausta on sininen.

Täyteläinen tomaattikeitto

Tämän tomaattikeiton täyteläisen maun salaisuus on sulatejuustossa. Voissa pyöräytetyt herkkusienet toimivat herkullisina ripotteina lempeän keiton parina.

Keiton kaveriksi tuoretta leipää!

Mehevä rosmariini-juustoboston, lempeät lehtikaalisämpylät tai suolaiset kasvismuffinit viimeistelevät keittoaterian ruokaisaksi. Ihanat lämpimäiset kypsyvät samalla uuninlämmityksellä paahdettujen vihannesten kanssa.