Tomaattipiirakka on klassikko – ja 5 muuta reseptiä kevääseen
Kevään ja kesän juhliin voi leipoa jotain spesiaalia tai tarttua varmoihin klassikoihin. Suolaiset piirakat toimivat hienosti niin piknikillä kuin keväisellä brunssilla sisätiloissakin. Kakku saa tänä vuonna makeutensa lempeästi banaaneista ja hunajasta.
Tomaattipiirakka maistuu kaikille
Suolaisen piirakan teossa voi oikaista käyttämällä valmistaikinaa. Pohjan teko on kuitenkin helppoa muutamasta raaka-aineesta myös itse! Katso ohje mehevään tomaatti-vuohenjuustopiirakkaan täältä.
Herkullinen pohja on yllättävän helppoa tehdä itse myös gluteenia vältteleville vieraille. Gluteeniton tomaattipiirakka saa tässä reseptissä höysteekseen fetaa ja mausteekseen oreganoa.
Dippaile kurkkutsatsikiin ja paprikatahnaan
Tuoreet dippivihannekset tai suolaiset keksit saavat makua maistuvasta tsatsikista ja paahdetuista paprikoista valmistetusta maukkaasta muhammara-tahnasta. Tänä keväänä tsatsiki raikastuu sitruunalla! Muhammara-tahna tuo upean syvää makua myös vaikkapa yrttimarinoiduille grillikasviksille.
Jälkiruoaksi makeaa
Sitruunamelissalla kruunattu kevään juhlakakku ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Sen resepti on helppo toteuttaa gluteenittomana varmistamalla, että käytettävä kaurajauho on gluteenittomaan ruokavalioon sopiva. Resepti on myös maidoton. Ota ohje jemmaan täältä!