Kuvassa roikkuu erilaisia yrttejä.

Yrttiviikko – viisi vinkkiä tuoreyrttien käyttöön!

Tällä viikolla 13.-19.3. vietetään valtakunnallista yrttiviikkoa, joten nyt on hyvä hetki lisätä keväistä viherrystä lautaselle! Inspiroidu kokeilemaan kotimaisia, lähituotettuja tuoreyrttejä näiden viiden vinkin avulla:

  1. Aromikkaat yrtit ovat hyvä lisä monenlaiseen ruokaan. Niitä suosimalla voi välttää liiallista suolan käyttöä ruoanlaitossa. Monesti mausteeksi riittää vain suola, pippuri ja tuoreyrtit.
  2. Tuoreet yrtit sisältävät runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita. Jotta ravinteet säilyvät tuoreyrteissä, kannattaa ne lisätä ruokaan vasta aivan kypsennyksen loppuvaiheessa.
  3. Mietoja yrttejä, kuten basilikaa, persiljaa ja kirveliä, voi lisätä reippaalla kädellä esimerkiksi salaatteihin. Ne toimivat hyvin myös valmiiden annosten päälle ripoteltuina herkullisina somisteina.
  4. Aromiltaan voimakkaat yrtit, kuten rosmariini ja salvia, pääsevät oikeuksiinsa pienelläkin määrällä.
  5. Mieluisat makuparit löytyvät parhaiten kokeilemalla. Persiljalle sopivat esimerkiksi perunat ja sienet. Basilika maistuu salaatissa kurkun ja hyvän öljyn kanssa, rosmariini puolestaan metsäsienten kera ja ruohosipuli keväisten parsaruokien parina. Inspiroidu lisää reseptipankkimme ideoiden parissa!