Onnea Suomi! Poimi ideat itsenäisyyspäivän juhlapöytään

Suomen itsenäisyyspäivä on juuri oikea hetki panostaa juhlavaan ja ennen kaikkea kotimaisista raaka-aineista rakennettuun illallispöytään. Herkullisen ja juhlapäivään sopivan ruoan ei tarvitse olla hankalaa kikkailua! Nappaa alta ideat helppoihin juhlaruokiin:

Vihreä risotto

Perinteisellä tavalla valmistettu risotto on mainettaan helpompi ruoka. Tämä ruokalaji vaatii ainoastaan melko kärsivällisen kokin, joka jaksaa valvoa hämmentämässä ja lisäämässä nestettä sekaan pikkuhiljaa. Tuoreista yrteistä värinsä saava risotto sopii joko pääruoaksi tai pienempänä annoksena alkuruoaksi.

Yrtti-fetalohi

Kotimaiset tuoreet yrtit ovat raikkaan tuoreita ympäri vuoden. Ne tuovat ruokaan ihastuttavaa makua ja kaunista väriä. Sen lisäksi niistä saa luonnollisella tavalla hyvää tekeviä vitamiineja, jotka ovat tärkeitä etenkin nyt pimeään vuodenaikaan. Tässä ruokalajissa yrtit on yhdistetty lohen ja fetan kanssa. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perinteinen perunamuusi tai höyrytetyt vihannekset.

Hurmaava talvisalaatti

Lehtikaali ja parsakaali sopivat mainiosti yhteen ja niistä valmistuu herkullisen rapea talvisalaatti. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi siniristilipun väristä sinihomejuustoa.

Kuvassa on reseptin mukaan tehty hurmaava talvisalaatti.

Alkoholiton bloody mary

Kotimaisista tomaateista valmistettu alkoholiton klassikkodrinkki kruunaa juhlavan tunnelman. Toimii hienosti ruokahalua herättelevänä alkumaljana.

Mikäli kaipaat lisää ideoita itsenäisyyspäivän vastaanotollesi, kurkkaa kaikki ohjeet laajasta reseptipankistamme!