Syyslomakokkailua koko perheelle

Koulujen syyslomat ovat hyvässä vauhdissa ja moni aikuinenkin ajoittaa lomapäiviään syksyn sieniretkiä silmällä pitäen. Hengähdyshetki opinnoista ja töistä ennen loppuvuoden pimeneviä päiviä on kaivattu ja ansaittu. Lomaviikkoa voi piristää kokoamalla maistuvat välipalaleivät syysretkelle tai kokkaamalla vaikka makumatkan Meksikoon! Kotimaisia kasviksia yhdistelevät reseptit antavat energiaa retkiin ja lomapäivien touhuihin.

Herkulliset, kasvispitoiset ja täyttävät välipalaleivät ovat hauskaa kokkailua yhdessä lasten kanssa. Näiden leipästen kokoaminen onnistuu myös jo vähän isommilta lapsilta, jos he viettävät syyslomapäivää keskenään aikuisten ollessa töissä. Leivät voi nauttia heti tai pakata vaikka mukaan retkievääksi. Hyvä öljy ja tuoreet yrtit syventävät ja mehevöittävät täytteiden makua.

Kasviksista koottu välipalasalaatti on myös helppo, mutta herkullisen rouskuva ja raikas resepti kokkailtavaksi koko perheen kesken. Itsetehty chilikastike tuo makupalettiin jännittävyyttä ja lämmittävyyttä ja reseptiä voi varioida helposti omien lemppari-kasvisten mukaan.

Syyslomaa kutsuttiin aiemmin perunannostolomaksi, joten nyt on hyvä hetki kokkailla kotimaisia kasviksia perunan kaverina. Kasviksilla höystetty rapsakka perunasalaatti sopii maukkaaksi välipalaksi tai lounaan lisukkeeksi. Annoksen täyttävyyttä voi säädellä lisäämällä mukaan annokseen esimerkiksi haluamaansa kasviproteiinia tai juustoa.

Reissutunnelmaan voi päästä myös kotoa käsin. Maistele eteläisen Amerikan lämpöisiä makuja valmistamalla meksikolaista tomaattikeittoa tai testaa syömäpuikkotaitosi aasialaisen sieni-kasvisvokin kanssa!