Kuvassa on pöydällä lasissa Bloody Marya, tomaatteja, sitruuna ja kirkas pullo.

Parhaat vappudrinkit kotimaisista vihanneksista

Kotimaiset kasvihuonevihanneksista saa tehtyä herkullisia juomia vapuksia. Kurkut, tomaatit ja yrtit taipuvat käden käänteessä mocktaileiksi ja cocktaileiksi. Tässä neljä suosikkiamme:

Kurkku-mocktail

Kuvassa on kurkku-mocktail lasissa pöydällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 juomaa
15 min

Ainekset
2 kotimaista kurkkua
2-4 limen mehu
1-2 ruukkua kotimaista minttua
1,5 rkl sokeria tai sokerilientä
pieni pala vihreää chiliä
vichyä

Lisäksi
jääpaloja

kotimaista minttua tai kotimainen kurkkua koristeeksi

Ohje
1. Kuori kurkut suurpiirteisesti ja poista niiden kärjet. Kaavi toisen kurkun siemenkota pois lusikalla. Pilko kurkut paloiksi ja siirrä loppujen ainesten, paitsi vichyn kanssa tehosekoittimen kannuun.
2. Tarjoile soseutettu kurkkujuoma vichyn, jääpalojen ja koristeiden kanssa!

Katso videolta kuinka Ravintola Kuurnan Laura Hansen valmistaa juoman:

Kurkku Agua Fresca

Kuvassa on viinilasi, jossa on vihreän väristä aqua frescaa. Tausta on vaaleanpunainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

noin 5 dl
10 min
Hyvin helppo

Ainekset
1 kotimainen kurkku, paloiteltuna
1 ruukku kotimaista minttua, revittynä
3 rkl ruokosokeria
4-5 limen mehu
2,5-3 dl vettä

Tarjoiluun
jääpaloja
kotimaisia kurkkuviipaleita

Ohje
1. Lisää kaikki agua frescan ainekset tehosekoittimen kannuun ja soseuta. Kun agua fresca on tasaista, siivilöi se tiheän siivilän läpi.
2. Tarjoile agua fresca jääpaloilla täytetystä lasista ja koristele juoma pitkällä kurkkuviipaleella!

Bloody Mary kotimaisesta tomaatista

Kuvassa on pöydällä lasissa Bloody Marya, tomaatteja, sitruuna ja kirkas pullo.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 juomaa
15 min

Ainekset
250 g kotimaisia tomaatteja
1-1,5 rkl Worcestershire-kastiketta
0,5-1 rkl Tabascoa
1 sitruunan mehu
noin 1 cm pala piparjuurta, raastettuna
suolaa
tarvittaessa ripaus sokeria
Koskenkorvaa tai muuta kirkasta viinaa maun mukaan

Koristeeksi
varsisellerin oksa tai pitkä pala kotimaista kurkkua

Ohje
1. Puolita tomaatit ja poista niiden keskustassa olevat kannat. Siirrä yhdessä muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
2. Siivilöi juoma ja tarjoile halutessasi koristeen kanssa.

Vinkki: Bloody Marysta saat helposti mocktailin vaihtamalla viinaan esimerkiksi vichyyn.

Katso videolta kuinka Ravintola Kuurnan Laura Hansen valmistaa juoman:

Hapotettu lime-kurkkujuoma

Kuvassa on pullossa juomaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

n. 8 dl valmista juomaa

Ainekset
2 kotimaista kurkkua
3 limettiä mehu
1⁄2 ruukkua kotimaista minttua tai sitruunamelissaa
4 dl hapotettua vettä
3 rkl hunajaa tai agave-siirappia

Ohje
1. Mehusta mehustimella mehu kurkuista, limeteistä ja mintusta tai sitruunamelissasta.
2. Hapota vesi tai käytä valmista kivennäisvettä. Sekoita joukkoon hunaja ja kurkku-limettimehu. Käännä varovasti muutaman kerran, jotta juoma sekoittuu.
3. Kaada laseihin ja nauti kylmänä.

Vinkki! Voit laittaa mehustimeen myös sitruunaruohon varren tuomaan ihanaa sitruunaista makua.

Kurkku-mocktailin, Bloody Maryn ja Kurkku Agua Frescan on tuottanut Tastery Foods.

Tutustu muihin kotimaisista kasvihuonevihanneksista tehtyihin herkullisiin juomiin